Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau sa iti creezi un cont.

Logați-vă cu numele de utilizator, parola și durata sesiunii de logare
 

Autor Subiect: Ceaunul  (Citit de 15840 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline eltorro

  • Membru important
  • Mesaje postate: 2357
  • Karma: +0/-0
  • كافر
Re: Ceaunul
« Răspuns #30 : Noiembrie 16, 2010, 11:48:36 p.m. »
  • Publish
  • Publish
  • Mai sunt cativa donori. La noi se numesc motociclisti.

    Inginerii din politie sunt o urmare directa a bresei prin care academia putea fi inlocuita cu studii superioare de orice fel. Astfel domnu' gradu' putea ajunge mai lesne in randul ofiterilor. Dreptul si sociologia au urmat nu mult dupa facultatea de constructii. Majoritatea au terminat la seral. Am avut nefericirea de a participa odata la un curs/seminar/colocviu de fundatii, la seral. Au venit "baietii" direct in uniforma, cu chipiul lasat pe ceafa. Mai are rost sa continui? Explicatiile mele ar putea stirbi imaginea celor care au luat scoala in serios.
    Fiind tanar, am fost revoltat de existenta standardului dublu. Replica a fost "ce sa le ceri mai mult?".
    Despre astia vorbesti, Sorin? Au privire inteligenta?
    Pricepere trebuie la culesul ciupercilor ...... la vanatoare si pescuit trebuie noroc!  -Victor
     

    Offline sorin flutur

    • Membru important
    • Mesaje postate: 942
    • Karma: +0/-0
    Re: Ceaunul
    « Răspuns #31 : Noiembrie 17, 2010, 12:01:11 a.m. »
  • Publish
  • Publish
  • nu toti...ca nici toti inginerii...in general ratingul meseriei este un factor important de selectie...dar nu intotdeauna...

    Offline sorin flutur

    • Membru important
    • Mesaje postate: 942
    • Karma: +0/-0
    Re: Ceaunul
    « Răspuns #32 : Noiembrie 17, 2010, 12:05:29 a.m. »
  • Publish
  • Publish
  • mai bine vorbim despre ce preparam in ceaun....eu prefer tocana din pulpa de porc domestic proaspata, necongelata, cu ceapa, un pic de ardei grasi rosii, un pic de ardei iute , sare si piper, cateva rosii decojite si fara seminte sau un pic de bulion...prietenii zic ca e cea mai buna tocana...

    Offline violiv

    • Moderator
    • Membru important
    • ****
    • Mesaje postate: 1165
    • Karma: +0/-0
    Re: Ceaunul
    « Răspuns #33 : Noiembrie 17, 2010, 09:24:38 a.m. »
  • Publish
  • Publish
  • Eu fac la ceaun doua retete. Desi e micut si neperformant, pentru asta isi face treaba.
    Piept de grauri cu usturoi.
    Ceaunel de mistret...fudulii + rinichi + un picut de ficat si ceva carnita mai grasa jumulita de pe ceafa, burta...facut chiar cand ajung acasa si care-i gata pana termin de transat. Serveste si ca test de trichina cateodata....daca nu patesc eu nimic pot manca si ceilalti. De obicei testul il facem la laborator abea a doua zi dar n-am rabdare niciodata. Carnea proaspat dobandita are un gust ce dispare iute.
     

    Offline sorin flutur

    • Membru important
    • Mesaje postate: 942
    • Karma: +0/-0
    Re: Ceaunul
    « Răspuns #34 : Noiembrie 17, 2010, 09:32:41 p.m. »
  • Publish
  • Publish
  • D-l Doctor...ai desvaluit cea mai buna reteta de vanat la ceaun...tocana facuta imediat ce ai ajuns cu animalul ...langa un ceaun...nu exista carne de vanat mai buna decat cea facuta imediat...cand animalul inca mai misca...iar vanatorii sunt cu adrenalina la nivel optim balutze

    Offline aedob04

    • Moderator
    • Membru important
    • ****
    • Mesaje postate: 1162
    • Karma: +0/-0
    Re: Ceaunul
    « Răspuns #35 : Noiembrie 17, 2010, 10:36:57 p.m. »
  • Publish
  • Publish
  • In ceaun mancarea mea preferata este in ordinea preferintei:
    1. Tocanita de unghii de porc.
    2. Tocanita de ciolan de porc.
    3. Tocanita de mistret/caprior.
    4. Tocanita de burta.
    5.  ... dupa cateva paharele de palinca, orice facut de un bucatar de incredere.
    "Oriunde e bine, dar la vanatoare e cel mai bine."
     

    Offline sturionu

    • Membru important
    • Mesaje postate: 396
    • Karma: +1/-0
    Re: Ceaunul
    « Răspuns #36 : Noiembrie 18, 2010, 11:34:51 a.m. »
  • Publish
  • Publish
  • Serveste si ca test de trichina cateodata....daca nu patesc eu nimic pot manca si ceilalti. De obicei testul il facem la laborator abea a doua zi dar n-am rabdare niciodata. Carnea proaspat dobandita are un gust ce dispare iute.

    Se poate, dom' doctor?  Tocmai matale?! Uff... Doamne... Si ce miros are, proaspat-asa!!!  balutze

    Chiar daca nu este la tema, inteleg ca si trichina asta, bine gatita (carnea) poate sa nu mai "actioneze" (trichina). Corect??
    "For   e v i l   to flourish, all that is needed is for good people to do nothing." -  Edmund Burke
     

    Offline aedob04

    • Moderator
    • Membru important
    • ****
    • Mesaje postate: 1162
    • Karma: +0/-0
    Re: Ceaunul
    « Răspuns #37 : Septembrie 29, 2015, 11:00:51 p.m. »
  • Publish
  • Publish
  • Cum treburile familiale nu m au lasat la vanatoare o perioada de timp, am trecut la chestii foarte serioase ACASA!!



    Apoi sa nu fiu off cu prietenii si cu topicul Ceaunul:

    Din cauza timpul musonic din ultima vreme, substratul tocanitei s a facut in bucatatie, dar kraftul a trebuit totusi sa primeasca caloriile salcamului:
    TOCANITA DE BURTA CU CIOLAN AFUMAT



     norocel
    "Oriunde e bine, dar la vanatoare e cel mai bine."
     

     


    Facebook Comments