Vanatoare in Romania

 
Vă rugăm să vă logaţi sau să vă înregistraţi.Autor Subiect: Raspunsul forumistilor puscariabili la articolul VPR  (Citit de 14020 ori)

Offline chelu_tu

 • Membru important
 • Mesaje postate: 151
 • Karma: +0/-0
Raspunsul forumistilor puscariabili la articolul VPR
« : Iulie 03, 2013, 11:51:01 p.m. »
Salut,

Imi permit sa redau un raspuns de pe celalalt forum la un articol publicat in VPR:

"Un anumit domn N.Storescu a publicat recent un articol in VPR - revista de osanale comuniste a AGVPS-ului.
Il transcriu mai jos, pentru cei foarte multi care consider ca l-au ratat. Raspunsul oficial al ¨forumistilor¨ il gasiti aici: http://www.vinatorul.ro/public/ro/artic ... cu_din_VPR
Am rugamintea sa postati acest link si pe celelalte forumuri de vanatoare, cei care aveti cont. E un afront grav care ne priveste pe toti si consider ca toti forumistii trebuie sa vada acest raspuns, indiferent ce forum citesc.
Rog de asemenea pe colegii admini ai celorlalte forumuri de vanatoare sa reactioneze la randul lor la magaria asta de articol, este un moment in care trebuie sa facem front comun. Iata rusinea de articol, intitulat, cu ghilimele, forumistii:

¨După o perioadă de lungă autocenzură responsabilă în privința vorbelor spuse și scrise, ne-a surprins, categoric nepregătiți din punct de vedere legal și moral, libertatea deplină la cuvânt și proprie opinie de după 1990. Și tehnica modernă de comunicare, mai ales sub protecția pseudonimelor, care pare să fi captivat atenția unei anumite componente a societății, în special a celei mai puțin ocupată și cu vizibile înclinații native spre pălăvrăgeală, bârfă și autobăgare în seamă.
medicale la zi, organizați potrivit pro- priei voințe în asociații neguvernamen- tale, responsabile de ocrotirea și îngrijirea vânatului și peștelui din ha- bitatele naturale, nu doar de împușca- rea sau schilodirea vânatului și de pescuitul de subzistență, pe unde pot, când vor și cum se pricep. Așa cum stau lucrurile însă, vânătorii și pescarii spor- tivi de omenie, care-și respectă tagma din care fac parte, nu se amestecă. Pen- tru că „nu te poți pune cu prostul fiindcă riști să rămâi la fel”, după cum repetă, precum papagalul, administratorul/ proprietarul unui site gazdă al dezba- terilor vânătorești.
„Forumiștii” trebuie să fie convinși că, datorită nivelului execrabil al discu- țiilor colportate pe forumuri, în necu- noștință crasă de situație, al expresiilor triviale uzitate frecvent și al cuvintelor obscene prea des folosite, riscă să fie catalogați, la grămadă și pe bună drep- tate, drept pleavă a societății onorabile a vânătorilor și pescarilor sportivi. A so- cietății în rândurile cărora au fost pri- miți prea ușor și de prea multe ori pe ușa din spate. Și mai riscă să fie defini- tiv excluși, la propriu sau doar la figu- rat, din tagma acestora. Tagmă mai greu de manipulat spre haos, prin astfel de tertipuri mizere, decât alte categorii de concetățeni. Un haos ce pare să con- vină pe moment numai braconierilor, vânătorilor și pescarilor independenți de toți și toate (de asociații gestionare de fonduri cinegetice, de zone de pes- cuit recreativ-sportiv și de reglementări în materie) și unor „forumiști”, care-și pot da cu părerea ca să se simtă (și ei) importanți și luați (de ei) în seamă, ne- înțelegând (unii) sau înțelegând foarte bine (alții) ce fac.
Numai că toți vânătorii și pescarii sportivi - corecți, independenți, braco- nieri sau „forumiști” - și celelalte cate- gorii de persoane preocupate de vânat și pește, precum și de vânătoare și pes- cuit sportiv, trebuie să realizeze că os- tilitatea, confuzia și haosul instaurate prin astfel de procedee moderne, dar nedemne, nu servesc decât temporar „băieților deștepți”, cu dare de mână. Pe termen lung nu pot conveni însă ni- mănui. Deoarece confuzia, haosul și ostilitatea în domeniul activității noas- tre comune, nu poate duce decât la împuținarea vânatului și peștelui și, implicit, la pierderea obiectului activi- tății tuturor. Inclusiv al funcționarilor publici responsabili în materie, care par să achieseze sau să stimuleze ideile „forumiștilor”.
Oare acest final îl doresc „forumi- știi” vânători, pescari sportivi, precum și cei ascunși în spatele lor?
Din acest motiv, ne găsim acum în situația dezagreabilă de a fi obligați să acceptăm orice fel de discuții publice, afirmații și acuzații trăsnite, făcute în necunoștință de cauză sau în mod evident tendențios, fără nici o teamă de tragere la răspun- dere. Și în situația de a accepta calom- nii grave și de a asista nevolnici la răspândirea a tot felul de acuze mâr- șave, proliferate în interesul unor cauze și scopuri oculte, de manipulare intere- sată a „prostimii”.
Așadar, libertatea la cuvânt și la proprie opinie rău înțelese și tehnica modernă de comunicare au și aseme- nea fațete nedorite, nu doar părțile lor bune. Din cauza insuficientei educații, lipsei de moralitate și iresponsabilității unor anonimi.
Iertați-mi franchețea, dar m-aș per- cepe confuz și nedrept dacă m-aș ex- prima mai puțin direct când vine vorba despre astfel de situații. De aceea, voi continua pe același ton puțin diploma- tic.
Nu sunt „forumist”, însă urmăresc, de foarte multe ori dezgustat, opiniile de pe forumurile vânătorești și halieu- tice. Din păcate, pălăvrăgeala în necu- noștință de cauză, expresiile teribiliste și cuvintele triviale care abundă, re-
prezintă o trăsătură izbitoare a dez- baterilor purtate, caracterizând, cum nu se poate mai realist, proasta creș- tere și insuficienta instruire, precum și lipsa de moralitate a prea multora din- tre interlocutorii anonimi, ascunși în spatele pseudonimelor. Și, în egală măsură, a administratorilor, băgați în față, ai site-urilor, care cenzurează cu certitudine postările, în sensul dorinței proprietarilor (de manipulare), as- cunși la rândul lor și protejați de răs- pundere în dosul celor dintâi (administratorilor).
Desigur că, dacă încercăm să înțe- legem cui servesc unele dintre dezba- terile la care facem referire, putem intui și cine se ascunde în spatele aces- tora și a site-urilor la care facem refe- rire (braconieri, politruci, pușcăriabili etc.), precum și scopurile imorale și potrivnice interesului general, pe care unii le urmăresc.
O documentare elementară a „foru- miștilor” în problemele dezbătute și dezbaterile purtate pe un ton cât de cât civilizat ar putea determina luarea lor în considerare și capacitarea persoane- lor instruite și responsabile în astfel de dialoguri, care pot deveni cu adevărat utile. Inclusiv a vânătorilor și pescarilor sportivi care se respectă, cu certificate
26 | VÂNĂTORUL ȘI PESCARUL ROMÂN"

Offline chelu_tu

 • Membru important
 • Mesaje postate: 151
 • Karma: +0/-0
Re: Raspunsul forumistilor puscariabili la articolul VPR
« Răspuns #1 : Iulie 03, 2013, 11:54:30 p.m. »
Si raspunsul:


Raspunsul ¨forumistilor puscariabili¨ la articolul dlui N. Storescu din VPR
3 iulie 2013


"Iata cum incepe un anumit domn N. Sorescu o rusine editoriala numita articol, publicat in ceea ce ar trebui sa insemne presa de vanatoare din Romania: VPR– revista de imnuri si osanale a AVPS:

¨După o perioadă de lungă autocenzură responsabilă în privința vorbelor spuse și scrise, ne-a surprins, categoric nepregătiți din punct de vedere legal și moral, libertatea deplină la cuvânt și proprie opinie de după 1990. Și tehnica modernă de comunicare, mai ales sub protecția pseudonimelor, care pare să fi captivat atenția unei anumite componente a societății, în special a celei mai puțin ocupată și cu vizibile înclinații native spre pălăvrăgeală, bârfă și autobăgare în seamă.

Desigur, reactia normala este sa crezi ca nu ai vazut bine, sau ca ai nimerit peste un numar vechi de prin anii 50 – in plin avant al epocii de aur, cand cantam cu totii in cor, tremurand de frica, imnuri de slava conducatorului iubit.

Sau cand taceam din gura ingroziti, de teama sa nu fim trasi la raspundere, degradati sau aruncati in puscarii politice.

Lasand la o parte faptul ca fraza in sine nu are nici o logica, pe mine m-a oripilat faptul ca acest tip de lingau comunist mai exista inca, mai mult, a gasit si o fituica in care – contra unui coltuc de paine- fabrica astfel de ¨articole¨ sub porunca ultimului mare ¨tatuc¨ ramas in aceeasi functie pe care o ocupa in perioada de glorie a avantului comunist.

Se pare ca timpul a trecut diferit pentru acest domn, ca fraierii al caror sange s-a scurs in pamant la lovitura de stat din 1989 au murit degeaba din puncul lui de vedere.

Nu am castigat un drept si o libertate prin faptul ca ne putem exprima liber, fara teama de a fi arestati a doua zi dis de dimineata.

Dansul numeste acea perioada in care ne laudam conducatorii desi ii uram, cand taceam ingroziti desi ne venea sa ne urlam ura si scarba in toate zarile, cand susoteam pe la colturi bancuri despre partid si Ceausescu – cu teama ca cel caruia le spunem e securist si ne salta: o lunga autocenzura responsabila.

Autocenzura responsabila! Sublim! Parca vad secera si ciocanul, fluturand mandre pe steagul rosu!

Sincer, cred ca e cel mai prost, mai penibil, mai jenant ¨articol¨ care a avut in mod nejustificat sansa sa intre in tipar.

Mi-am amintit cu greata de Scanteia citind aceasta intoducere. Inercam – si aproape ca reusisem sa uit – cuvantul cenzura.

Domnule secretar de partid, nu exista cenzura autoimpusa! Sunt doi termeni care au sens impreuna doar pentru comunisti!

Pe acest domn, la 24 de ani dupa evenimentele din 89, tehnica moderna de comunicare l-a surprins nepregatit din punct de vedere legal si moral. Interesant.

Probabil a fost scos recent de la naftalina, dupa demisia in masa a celor care scriau in aceasta revista a dinozaurilor de partid si de stat. Osanalele trebuie sa mearga mai departe.

Se pare ca atunci cand nu scrie absurditati la revista, domnul Storescu isi petrece timpul elaborand un studiu al audientei forumurilor de vanatoare, extrem de amanuntit, care i-ar lasa pe cei de la SATI cu gurile cascate pentru ca - desi au la indemana toata logistica necesara - acestia din urma nu pot furniza detalii atat de exacte despre audienta acestor forumuri, ca domnul Storescu.

Astfel dansul stie cu certitudine ca acest tip de platforma online este vizitata de un segment demografic alcatuit din – citez: ¨o componenta a societatii mai putin ocupata, cu tendinte native spre barfa, palavrageala si autobagare in seama¨. Iar administratorii si proprietarii acestor site-uri sunt braconieri, politruci si puscariabili¨.

Am promis unor ¨braconieri si politruci forumisti¨ ca vom formula un raspuns oficial, asa ca imi inving sila fireasca si termin acest raspuns, desi in mod obisnuit as fi ignorat mizeria asta de ¨articol¨.

Nu credeam ca mai foloseste cineva termenul de politruc, insa se pare ca unele creiere au fost atat de spalate in anii de glorie ai epocii comuniste, incat au ramas setate pe un anumit tip de exprimare.

Interesant este insa ca acest domn a adoptat si termenul modern de ¨puscariabil¨ inventat de eruditul nostru presedinte cu tendinte de lingvist erudit, domnul Basescu.

Domnule Storescu, va spun un secret, asa ca intre oameni de ¨presa¨: cuvantul asta NU exista in limba romana. V-ar bate Pruteanu cu rigla peste degete pentru el! Nu trebuie sa redati un barbarism lingvistic, numai pentru ca il foloseste un presedinte de stat. Taman dumneavoastra, un om cu o cultura fina, dezgustat de expresii triviale…

Nu se face asa ceva…

De altfel v-ati gresit vocatia domnule ziarist de la Scanteia, sunt firme care cer zeci de mii de euro pentru un studiu de audienta atat de amanuntit -in care ati schitat profilul forumistului- precum cel pe care l-ati furnizat dumneavoastra in VPR.

Ma intreb insa daca ati luat in calcul si audienta revistei pentru care emanate dumneavoastra articole.

V-ati pus problema ca e ciudat sa scrii intr-o revista pentru care oamenii platesc fara sa vrea?

Nu e un secret pentru nimeni: aceasta glorioasa revista e tiparita cu bani luati cu de-a sila odata cu cotizatiile de vanator.

Nimeni – dar absolut nimeni- nu o cumpara din pasiune.

De altfel ar citi...ce?

Ca forumistii sunt niste braconieri, politruci si puscariabili?

Ca 22 hornet e un calibru interzis la vanatoare si utilizarea lui echivaleaza cu un act de braconaj?

Ca unele carabine – cum ar fi dublu express- nu au lunete pentru ca au un recul strasnic…

Ca energia unui glont e data de lungimea tubului?

Serios? Voi sunteti revista de vanatoare? Voi sunteti presa de specialitate?

Ne facem de ras in toata Europa, abonati-va la ¨Wild und Hund sau La Chase, sa vedeti cum ar trebui sa arate o revista de vanatoare.

Acuzati forumurile de vanatoare ca dezinformeaza, ca au interese oculte si ca vor sa creeze haos?

Dar voi ce faceti? Nu cumva taman voi ar trebui sa ne reprezentati interesele?

Stiti ca in lumea capitalista pe care o detestati exista notiuni gen: libertate de exprimare, economie de piata, dreptul de a alege?

Mentionati niste vanatori si pescari, organizati conform propriei vointe in asociatii nonguvernamentale…Care proprie vointa?? Ignorati legea domnule Storescu si ignorati vointa oamenilor.

Mai mult, incercati sa modificati legea pentru a reincartirui vanatorii – ale caror drepturi ar trebui sa le aparati- la loc in filiale comuniste, aservite unui comitet central!

Cand o sa invatati sa stapaniti tehnica aia moderna care v-a surprins, apelati la un alt website capitalist: se numeste Wikipedia si e specializat in definitii.

O sa va schimbe viata! Veti afla cu uimire ce inseamna libertatea de exprimare, libertatea de a alege si economia de piata.

Poate veti intelege de ce – incet si sigur- structurii comuniste pe care o reprezentati ii aluneca in goapa si al doilea picior: pentru ca va agatati cu disperare de trecut si refuzati sa evoluati si sa acceptati schimbarea.

Ce tiraj are VPR domnule Storescu? Din total, cate exemplare aveti retur? Cate raman sa zaca neridicate pe la filiale sau taie paznicii salamul pe ele?

Stiu, raspunsul e teribil de neplacut; cred ca este extrem de frustrant sa scrii pentru nimeni.

Haideti sa va spun un secret: tehnica aia moderna este extrem de transparenta – spre deosebire de fituica in care publicati dumneavoastra.

Exista un buton miraculos, numit ¨trafic ranking¨.

Il gasiti in josul paginii, trebuie doar sa dati scroll. Adica sa trageti soarecele de coada pana ajungeti in josul paginii.

Nu e greu, curaj!

Uite, va ajut cu un link:http://www.trafic.ro/statistici/.......

Dati un click pe el si veti vedea ca un numar mediu de 1300 de braconieri, politruci si puscariabili intra pe acest forum de vanatoare in fiecare zi.

Nu e cumva cam mult?

Eu cred – ca om de publicitate si bazandu-ma pe date de audienta reale pentru reviste in care ai ce citi – ca revista dumneavoastra nu este citita lunar nici de numarul de vizitatori pe care ii inregistreaza forumul nostru in trei zile. Si stiu ce vorbesc.De fapt, presa scrisa moare incet si sigur. E inlocuita de internet, in toata lumea. E mai usor de accesat si salveaza copacii.

Daca dumneavoastra imi dovediti cu un studiu BRAT ca aveti macar un sfert din audienta noastra, eu ma obig sa mananc – la propriu – cate un numar din VPR in fiecare luna in care atingeti aceasta cifra. Dumneavoastra alegeti garnitura. Tineti pariul?

Domnule Storescu, avem o dilema in orice caz: daca inmultim 1300 cu 30 de zile, ajungem la un total grav: 39.000. Matematica simpla, de altfel!

Consideram o rata de eroare de 10% - desi e enorma, atat dadea internetul eroare pe vremea dumneavoastra, insa ma simt generos.

Tot raman 35.000 de vizitatori. Ar fi ciudat sa credem ca sunt altceva decat vanatori, corect? Nu are nici o logica, nu e un website de stiri.

In consecinta 35.000 de vanatori ne citesc. Sunt doua variante si ambele foarte grave pentru VPR, AGVPS si ¨tatuca¨ pentru care ati scris articolul.

Haideti sa vedem, cati vanatori sunt in total si care sunt cele doua scenarii posibile?

Ar trebui sa fiti mai in tema si poate ma corectati daca gresesc: in Romania totalul vanatorilor se situaeaza- ca cifra reala, fara decedati si vanatori doar cu numele – la un maxim de 60.000. Personal cred ca sunt mai putini insa din nou sunt generos.

Asta inseamna ca mai bine de jumate dintre oamenii cu permis de vanatoare din Romania sunt ¨forumisti¨.

Daca scadem un 10% - cei foarte in varsta si inca 10% - cei semianalfabeti pe care – ca si pe dumneavoastra – tehnica moderna i-a prins nepregatiti in epoca internetului si nu stiu sa deschida un calculator ajungem intr-o situatie grava, cu doua variante posibile:"


« Ultima Modificare: Iulie 03, 2013, 11:58:27 p.m. de chelu_tu »

Offline chelu_tu

 • Membru important
 • Mesaje postate: 151
 • Karma: +0/-0
Re: Raspunsul forumistilor puscariabili la articolul VPR
« Răspuns #2 : Iulie 03, 2013, 11:55:15 p.m. »
partea a II a  a raspunsului:

"Varianta 1:

Ati insultat grav majoritatea zdrobitoare a vanatorilor romani, adica ¨forumistii¨,care sunt – conform ¨articolului¨ dumneavoastra ¨inclinati spre palavrageala, braconieri, politruci si puscariabili.

E foarte grav! Inteleg din ce ati scris dumneavoastra ca peste jumatate dintre vanatorii romani, aproape trei sferturi dintre ei, sunt niste hahalere de doi bani. Foarte interesant.

Ei bine stimate domn, acesti braconieri, politruci si puscariabili iti platesc tie si ¨tatucii¨ coltul de paine.

Acesti 35.000 de oameni pe care tocmai i-ai facut de doi bani sunt cei pe care voi ar trebui sa-i reprezentati si nu o faceti.

Celor ale caror drepturi nu le aparati – ci dimpotriva – incercati sa le ingraditi tot mai mult de groaza ca pana la urma va scapa ciolanul din gura.

Sa va amintesc proiectul pentru legea armelor, care sfideaza drepturile vanatorilor romani? Cu ce drept hotarati voi cu ce arme avem noi voie sa vanam? Sau cate putem detine?

Sa va citez un ¨puscariabil inclinat spre palavrageala¨ care cand nu pierde vremea pe forumuri e profesor, daca nu ma insel.

Are cateva intrebari, de natura sa ¨genereze haos¨:

1) Domnule N.Storescu considerati ca toate forumurile vanatoresti au scopuri oculte, asa cum ati afirmat, toti forumistii sunt niste pierde vara, prost informati, lipsiti de moralitate, sau va referiti doar la anumiti forumisti?
2) Considerati ca toate discutiile ce se poarta pe forumuri sunt tinute in tonuri putin diplomatice, lipsite de sens sau substanta?
3) Sunteti de acord sau nu ca in cadrul unor forumuri nationale se gasesc informatii de mare valoare, care pot sa foloseasca unor vanatori tineri, si care aduc un plus bagajului de cunostinte pe care ar trebui sa le aiba orice vanator roman?
4) De ce AGVPS-ul isi pierde timpul cu astfel de articole, cand de fapt probleme mult mai importante ar trebui discutate? De ce onorabila organizatie nu spune o vorbulita despre proiectul de modificare a legii armelor, de exemplu? Proiect care loveste nemilos si in vanatorii romani?
5) Cum apreciati dumneavoastra ca om, vanator si roman, interventia AGVPS-ului de a inregimenta cu forta vanatorimea romana in asociatii (afiliate daca se poate), incalcand astfel dreptul la libera asociere? Nu ar fi normal ca fiecare om sa fie liber in a alege daca sa fie sau nu membru intr-o asociatie? Poate ca vanatorul X nu iese decat o data, de doua ori pe an la vanatoare, si atunci la RNP de exemplu. De ce sa fie obligat sa se afilieze la o asociatie cand el nu vaneaza decat foarte rar, sau vrea sa vaneze pe o arie teritoriala foarte larga, platind ziua de vanatoare?
Eu de exemplu sunt membru la o asociatie de vanatoare, afiliata la AGVPS, si o sa raman membru pentru ca ies la vanatoare. Asta nu inseamna ca doresc ca toti sa faca precum fac eu, vanatorul trebuie sa aiba libertatea deplina de a alege daca sa fie afiliat ori nu.
6) Vi se pare corect din punct de vedere moral si legal ca AGVPS-ul sa excluda membri asociatiilor afiliate, in cazul in care acestia mai activeaza si la alte asociatii neafiliate? Nu se incalca din nou dreptul la libera asociere? Nu se face o reala discriminare printre vanatorii romani?
7) Cum explicati ca si vanator, initiativa domnului director general al AGVPS, de a interzice la vanatoare anumite calibre precum 50 BMG (in scrisoarea adresata IGPR-ului a fost denumit impropriu Browning Military Gun? Nu ar fi corect ca fiecare vanator sa isi aleaga arma si calibrul cu care sa participe la actiunile de vanatoare? Si cand spun acest lucru nu ma refer la arme automate, cu proiectile antimaterial, sau alte minunatii din astea.

La final vreau sa evidentiez ca am respectat intotdeauna AGVPS-ul, considerand ca este o organizatie recunoscuta pe plan national si international, capabila sa reprezinte interesele tuturor vanatorilor romani, afiliati sau nu. Ceea ce nu apreciez sunt interventiile cel putin ciudate, intreprinse de catre directorul general al acestei mari asociatii, care nu aduc decat defavoruri vanatorilor si creaza o stare de suspiciune din partea acestora. Veriga slaba in acest caz nu poate fi decat directorul general, care reprezinta o reala pierdere pentru vanatori.

Ce ziceti de acest politruc, le zice bine? Nu-i rau pentru un puscariabil, ce ziceti? Curat haos...

Avem si alte tipuri de politruci. Cand nu pierd timpul pe forumuri sunt medici, avocati, ingineri, oameni de afaceri, specialisti din cadrul armatei, specialisti in marketing… sau oameni simpli, care muncesc cinstit si care asteapta de la cei care le reprezinta interesele sa ii reprezinte cu adevarat, nu sa le ingradeasca si mai mult drepturile!

Cand o sa va treziti domnilor de la AGVPS? Cand o sa va dati seama ca nu puteti ignora majoritatea vanatorilor? Cand o sa aveti decenta sa intelegeti ca pe langa abuzuri, privilegii, vile si masini de fite pe banii celor pê care ii ignorati – trebuie sa mai si dati ceva in schimb? Ca trebuie sa ne reprenzentati interesele, nu sa le ignorati si sa le calcati in picioare?

Va dam dreptul la replica si va garantez decenta raspunsurilor. De fapt, nici nu ar fi prima data, amintiti-va de povestea cu AJVPS Tulcea…

Aveti curajul sa purtati un dialog cu cei pe care i-ati insultat?

Sa le raspundeti la intrebari?

Varianta 2: Aveti dreptate!

Este cea mai grava dintre posibilitati!

Va dati seama ce ar insemna asta?

35.000 dintre vanatori, mai mult de jumatate, sunt de doi bani.

Cum ar fi sa fie adevarat si cine ar fi de vina pentru asta?

Vedeti dumneavoastra, calitatea vanatorilor din mediul real si virtual– ca oameni – cat si cea din teren, reprezinta o dezbatere extreme de interesanta.

Exista un singur aspect in care am fost de accord cu dumneavoastra: un numar nejustificat de mare dintre vanatori nu merita aceasta calitate.

Exista analfabeti, care efectiv nu isi pot scrie corect numele, care sunt vanatori.

Am vazut in teren – nu pe forum- oameni care se uitau la un sacal ca la o aratare de pe o alta planeta, fara sa aiba habar ce jivina o fi. Nu erau din zona de munte, ci faceau parte dintr-o asociatie din Bucuresti si vanau pe un fond unde sacalul e prezent la fiecare goana. Cum se face ca nu stiau ce e un sacal, dar erau vanatori? Nu e cam ciudat?

Am vazut in teren vanator care avea carabina cu luneta si nu avea nici habar ca luneta se regleaza. Avea cinci cartuse de gramaje diferite – intre 9 si 14g, toate de calibrul 30.06 Springfield, fara sa aiba habar ca avand gramaje diferite vor zbura diferit. Practic acest domn nu avea nici o notiune de balistica.

Saptamanal pe forum apar cativa analfabeti – dar efectiv analfabeti – si ma intreb un singur lucru: CUM IAU ASTIA EXAMENUL DE VANATOR???!!! La fel si in teren, oameni care nu pot lega doua vorbe, sau nu deosebesc un fazan de o rata ies cu pusca printre noi...

Cum ajung aceste specimene sa fie vanatori? Cum trec un examen care presupune teste – care ar trebui sa fie serioase- cand ei sunt analfabeti?

Cum devin vanatori acesti indivizi si cine e responsabil pentru asta?

Pai domnilor de la VPR, raspunsul e simplu.

VOI SUNTETI VINOVATI!

VOI SUNTETI RESPONSABILI!

Voi AGVPS din Romania.

Voi oragnizati examenele de vanator nu noi ¨forumistii¨.

Voi dati examenele pe spaga! Nu noi!

Voi faceti vanatori toti burtosii si toti cocalarii care nu stiu nici cat fac ¨doi plus doi¨.

Toti cei de mai sus – si sunt al naibii de multi, probabil taman diferenta intre traficul forumurilor de vanatoare si totalul glorios al vanatorilor din Romania – sunt opera voastra!

Astia fac de ras haina verde si palaria de vanator!

Astia sunt cei care apar la stiri ca au braconat sau ca s-au impuscat intre ei ca niste imbecili!

Ii faceti vanatori pentru cateva sute de euro spaga!

Voi sunteti responsabili pentru paznicii care mor ca prostii, in accidente de munca, impuscati de un nenorocit care a luat examenul cu spaga!

Voi sunteti responsabili pentru copiii lor ramasi orfani!

Voi sunteti responsabili pentru faptul ca – din cauza specimenelor pe care le-ati transformat in vanatori – presa ne face praf si oamenii ne considera pe noi vanatorii niste maniaci cu deviatii psihice, setosi de sange nevinovat, care atunci cand nu impusca animalute nevinovate se impusca unul pe altul prin paduri…

Unde ati fost voi cand presa ne-a facut de rasul lumii? Saptamanal apare cate un articol rusinos si voi nu aveti nici o reactie!

Unde ati fost voi cand s-a interzis fara nici un motiv vanatoarea la cocosul de munte, doar pentru ca asa e la moda in Europa?

Din cauza abuzurilor cui s-a interzis vanatoarea in Delta Dunarii??

Noi forumistii aducem italieni care impusca tot ce misca si zboara fara discernamant?

Noi suntem braconieri si puscariabili?

Dar voi ce sunteti?

Noi nu dam interviuri avand pe fundal pasari de prada protejate de lege, impaiate dragut, pe soclu de lemn pirogravat.

Oare cate pasari de prada – va reamintim ca sa nu existe dubii, in Romania sunt protejate de lege- au fost impuscate de atunci?

Pai ce sa inteleaga melteanul analfabet caruia voi i-ati dat permis desi nu stie sa scrie nici¨ Ana are mere¨??

Daca directorul AGVPS Romania are un ¨uliu¨ sau ¨herete¨ sau ce dracovenie o mai fi, impaiat la birou, inseamna ce e voie sa-l impusti, ca doar e ¨primu`vanator al tarii¨ si probabil stie mai bine ce e legal si ce nu?

E drept insa…nici lupul nu mai e ce-a fost.

Asta asa, ca si incheiere a raspunsului oficial al puscariabililor cu tendinte de barfa.

Mi-e sila sa mai scriu si oricum vorbesc cu peretii.

Sper sa apuc ziua in care cei ca voi, sefii de promotie de la Stefan Gheorghiu veti fi istorie.

Inca sunt tanar si speranta moare ultima.

Stiti insa care este marea diferenta intre noi si voi? Noi forumisii, dam dreptul la replica oricui. Oricine ar fi cel care ne calca pragul ii respectam dreptul la libera exprimare.

Si inca una, mare de tot: noi facem educatie in locul vostru, desi banii pentru asta ii incasati voi!

Noi doar ne pierdem timpul pe net, timp pe care il furam de la familiile noastre, de la afacerile sau de la slujbele noastre.

Noi facem toate astea in locul vostru, fara sa incasam cotizatii de la fraieri. O facem doar din pasiune!

Inchei prin a va atrage atentia ca VPR este tiparita pe o hartie confectionata din acei pomi care adapostesc vanatul pe care se presupune ca ar trebui sa-l gestionati si ocrotiti. Nu o mai irositi cu nonsensuri, este pacat de ea!

Semneaza politrucul redactor sef, taietor de frunza la caini, ascuns de pseudonim! Jurnalist si specialist in marketing si comunicare, atunci cand nu creaza haos pe forumuri, dar inclinat nativ catre barfa si palavrageala!
(Redactia)"

Offline claudiu

 • Moderator
 • ****
 • Mesaje postate: 3389
 • Karma: +0/-0
Re: Raspunsul forumistilor puscariabili la articolul VPR
« Răspuns #3 : Iulie 04, 2013, 10:24:22 a.m. »
Interesant.  koffie
Din pacate, ambele opinii cad in pacatul generalizarii.
"Pasiunea vanatului...ne vine de departe si de demult - asa de departe si de demult incat, cugetand, simt un aspru fior..." Mihail Sadoveanu

Offline Milo

 • Moderator01
 • ****
 • Mesaje postate: 1114
 • Karma: +0/-0
Re: Raspunsul forumistilor puscariabili la articolul VPR
« Răspuns #4 : Iulie 04, 2013, 10:37:46 a.m. »
Pe mine nu ma mai mira nimic.... doar ma intristeaza si ma scarbesc cand vad in ce directii e condusa "vanatoarea" din punct de vedere legislativ si administrativ...  suicide

Offline 8x57

 • Membru important
 • Mesaje postate: 1418
 • Karma: +1/-0
Re: Raspunsul forumistilor puscariabili la articolul VPR
« Răspuns #5 : Iulie 05, 2013, 02:13:24 a.m. »
Pacat este ..... ca  in ambele opinii exista si mult adevar.
 Problema e ca 90% din forumisti sunt membri agvps Deci nu prea inteleg cum s-ar putea ca o oaie sa fie alba si alta sa fie neagra.
Tragedia e ca dorim sa credem ca altii sunt vinovati de chaosul din jurul nostru.

Prin alte tari sa intamplat de mai multe ori  ca daca apare un articol intr-o  revista se tipareste si parerea partii "atacate ".
înainte de a scrie un cuvânt
îmi găsesc totdeauna timp
să stau de vorbă cu el
(Louis Savary)

Offline Alin

 • Membru important
 • Mesaje postate: 35
 • Karma: +0/-0
Re: Raspunsul forumistilor puscariabili la articolul VPR
« Răspuns #6 : Iulie 05, 2013, 02:48:23 p.m. »
Acum ceva timp a aparut un aticol semnat N.Storescu in revista de osanale a AGVPS. Acest articol se numea ¨forumistii¨ si cred ca ar trebui sa-l cititi. Am formulat un raspuns oficial din partea forumului pe care il administrez insa domnia sa ne-a bagat pe toti vanatorii si pescarii intr-o galeata mare si eu cred ca ar trebui sa facem un front comun si sa-i dam peste nas.
Cum consider ca acest forum si cel in care am editat articolul sunt prietene, postez - cu permisiunea lui Claudiu sper- link-ul catre raspunsul meu catre acest domn :
http://www.vinatorul.ro/public/ro/articole/detalii/495-Raspunsul_%C2%A8forumistilor_puscariabili%C2%A8_la_articolul_dlui_N__Storescu_din_VPR
Personal cred ca acest articol este scris sub pseudonim de catre un alt domn cu aceleasi initiale.

Offline bogdanSN

 • Membru important
 • Mesaje postate: 23
 • Karma: +0/-0
Re: Raspunsul forumistilor puscariabili la articolul VPR
« Răspuns #7 : Iulie 05, 2013, 03:08:41 p.m. »
Permisiunea se cere inainte nu dupa...
In plus este deja o discutie pe tema asta..

http://www.vanatoare.info/forum/index.php/topic,1449.0.html

Offline claudiu

 • Moderator
 • ****
 • Mesaje postate: 3389
 • Karma: +0/-0
Re: Raspunsul forumistilor puscariabili la articolul VPR
« Răspuns #8 : Iulie 05, 2013, 03:47:30 p.m. »
@bogdanSN, cred ca mai intai trebuie sa treci pe aici: http://www.vanatoare.info/forum/index.php/board,88.0.html

@alin, parerea mea este ca ai cazut in capcana celui ce a scris articolul.
"Pasiunea vanatului...ne vine de departe si de demult - asa de departe si de demult incat, cugetand, simt un aspru fior..." Mihail Sadoveanu

Offline Alin

 • Membru important
 • Mesaje postate: 35
 • Karma: +0/-0
Re: Raspunsul forumistilor puscariabili la articolul VPR
« Răspuns #9 : Iulie 05, 2013, 05:48:25 p.m. »
Mie mi se pare interesant faptul ca eu am fost singurul - dintre adminii unui forum de vanatoare - care i-a raspuns acestui domn. Care domn nu cred ca exista in realitate, ci este pseudonimul altui domn  cu acelasi initiale.
Insa daca o sa va uitati atent, individul ne baga gramada intr-o mare galeata - ¨forumisti¨ ne zice el- si ne face pe toti de doi bani.
Asa ca gasesc usor ciudata detasarea cu care priviti acest articol ...Era vorba si despre voi.

Offline Alin

 • Membru important
 • Mesaje postate: 35
 • Karma: +0/-0
Re: Raspunsul forumistilor puscariabili la articolul VPR
« Răspuns #10 : Iulie 05, 2013, 06:06:11 p.m. »
In ce sens? Articolul e scris - cred eu si nu ma bazez pe o informatie concreta, e doar o parere- de dl Neculai Selaru.
Dar e mai putin important. Nu cred ca am cazut in capcana lui ci cred ca acest domn tot neaga realitatea, anume are senzatia ca pe forumuri sunt cativa coate-goale care se joaca de-a vanatoarea.
Cred ca e geana pe raspunuri si ma gandesc oricat ar fi de ignorant nu poate nega realitatea si anume cate vizualizari a facut povestea intr-un timp record.
Poate asa intelege ca nu ne mai poate ignora, in definitiv suntem intr-o situatie idioata: ei ne reprezinta, fie ca noua ne place sau nu chestia asta, iar noi astia suntem, indiferent ca ne place sau nu.
« Ultima Modificare: Iulie 05, 2013, 06:23:01 p.m. de Alin »

Offline Alin

 • Membru important
 • Mesaje postate: 35
 • Karma: +0/-0
Re: Raspunsul forumistilor puscariabili la articolul VPR
« Răspuns #11 : Iulie 05, 2013, 06:14:35 p.m. »
@claudiu - tu crezi ca domnul respectiv a intins o capcana, eu cred ca ii acorzi mult prea mult credit. Pur si simplu a vrut sa isi arate coltii si sa arunce porcarii si nu a avut unde, ca nu are curaj sa intre printre noi si sa zica ¨fratilor, eu sunt x, bun sau rau, hai sa vedem ce vreti voi, ce vreu eu, cum ne putem intelege. Nici nu il intereseaza, cat negru sub unghie...
Dar e cazul sa vada ca suntem multi si e timpul sa ne ia in seama.

Cel mai rau este ca - asa cum spunea si 8x57 - in niste chestii are dreptate si stim cu totii.
Uite, prietenii nostri comuni -  parsiv - alt forum de vanatoare - au considerat ca e mai important sa sterga link-ul, ca sa nu trimita audienta in alta parte - decat interesul comun din povestea asta...mie asta mi s-a parut o faza de trei lei... incredibila. Cat de ieftin sa fii sa faci asa ceva?
In fine, asta e parerea mea...

Offline 8x57

 • Membru important
 • Mesaje postate: 1418
 • Karma: +1/-0
Re: Raspunsul forumistilor puscariabili la articolul VPR
« Răspuns #12 : Iulie 06, 2013, 04:39:50 a.m. »
@ Alin  galeata in care suntem bagati e imensa pentru ca ii baga si pe pescari !
Ce nu inteleg este rostul acestui articol aparut in VPR. Asta pentru ca la origine problema e caracterul, temperamentul si educatia omului indiferent de faptul ca e vanator, pescar , forumist  membru agvps, fotbalist ,strugar , inginer, agricultor , dascal  etc.

 
"¨După o perioadă de lungă autocenzură responsabilă în privința vorbelor spuse și scrise, ne-a surprins, categoric nepregătiți din punct de vedere legal și moral, libertatea deplină la cuvânt și proprie opinie de după 1990. Și tehnica modernă de comunicare, mai ales sub protecția pseudonimelor, care pare să fi captivat atenția unei anumite componente a societății, în special a celei mai puțin ocupată și cu vizibile înclinații native spre pălăvrăgeală, bârfă și autobăgare în seamă."  punct

Acest articol e posibil sa-l scrii in orice revsita indiferent de specialitatea ei . Problema mea este  De Ce ? a aparut in VPR cand pagina aceia putea fi folosita pentru un articol care sa fie folositor membrilor agvps , asa chiar ca e doar risipa de hartie si cerneala. Nu sa spus nimic ce n-am stiut despre viata cotidiana din romania.

« Ultima Modificare: Iulie 06, 2013, 05:02:00 a.m. de 8x57 »
înainte de a scrie un cuvânt
îmi găsesc totdeauna timp
să stau de vorbă cu el
(Louis Savary)

Offline claudiu

 • Moderator
 • ****
 • Mesaje postate: 3389
 • Karma: +0/-0
Re: Raspunsul forumistilor puscariabili la articolul VPR
« Răspuns #13 : Iulie 07, 2013, 12:35:16 a.m. »
@Alin, daca tot ai facut referire la cronologia forumurilor de vanatoare in Romania, am sa iti fac o scurta prezentare a ceea ce s-a intamplat ani in urma, cand nu retin ca tu sa fi facut parte dintre membrii vinatorul.ro.
Prietenul tau @valpangica se plangea la orice colt de strada cat e de scump sa intretii forumul si dorea sa instituie o taxa (propusa la 5 lei parca) pentru fiecare anunt postat la mica publicitate. O buna parte a membrilor ne-am opus, iar opiniile noastre care nu conveneau lui @valpangica erau de indata sterse de acesta sau bunul sau prieten @razvy.
Acesta a fost impulsul ce a generat crearea forumului vinatoare.ro. Care a rezistat si a adunat un mare numar de membri tocmai pentru ca initial libera exprimare era un principiu de baza.
In momentul in care actuala "conducere" a forumului vinatoare.ro a simtit miros de bani, a dat uitarii motivatia pentru care am creat alaturi de ei acel forum. Am fost executati scurt toti cei care ne-am opus noii linii, in care principiul de baza a devenit bisnitareala. Adica exact ceea ce refuzasem sa acceptam din partea lui @valpangica.
Si @valpangica si ulterior "conducerea" de pe vinatoare.ro au incercat sa explice ca divizarea forumistilor vanatori dilueaza puterea grupului. Ca numai prin unitate (si supunere la atotputernicele "conduceri", evident) se poate crea front comun  impotriva inamicilor vanatorii.
@Alin, iti suna cunoscute aceste cuvinte?
Iti spuneam ca ai cazut in capcana pentru ca ai dat apa la moara celor care denigreaza activitatea forumurilor de vanatoare si care acum jubileaza vazand rahaturile cu care se improasca.
Crede-ma pe cuvant, nu merita efortul. Fiecare e liber sa spuna si sa scrie ce doreste. In VPR s-a scris una. Pe vinatorul.ro s-a scris alta. Pe vinatoare.ro, sub paravanul unui regulament abject, se sterge tot ceea ce "conducerea" dispune.
Exista judete unde AJVPS-uri au devenit minuscule. Altele, unde AJVPS-urile sunt majoritare, atat ca membri, cat si ca numar de fonduri. Peste 8 ani se va vedea cine a fost mai bun administrator si unde vanatorii sunt mai multumiti.
Mediul virtual a devenit atat de prezent in viata de zi cu zi incat forumurile de vanatoare vor reprezenta o activitate curenta pentru tot mai multi vanatori. Sunt destule forumuri, astfel ca oricine poate alege cadrul potrivit pentru sine si pentru cei pe care ii gaseste acolo.
Faptul ca in traficranking unii sunt mai sus sau mai jos, unii au mai multi membri iar altii mai multi vizitatori nu ar trebui sa fie scopul primordial. Calitatea informatiei ar trebui sa primeze, dublata de liberul acces la aceasta si crearea unor platforme gratuite astfel incat toti cei care traim vanatoarea ca pe o pasiune sa avem parte de mediul propice pentru a o cinsti si a o pune in valoare.
"Pasiunea vanatului...ne vine de departe si de demult - asa de departe si de demult incat, cugetand, simt un aspru fior..." Mihail Sadoveanu

Offline Alin

 • Membru important
 • Mesaje postate: 35
 • Karma: +0/-0
Re: Raspunsul forumistilor puscariabili la articolul VPR
« Răspuns #14 : Iulie 07, 2013, 01:02:28 a.m. »
Claudiu, eu am prins exact sfarsitul acelei povesti si vad ca fiecare are propria versiune. Eu am aparut in moentul in care ruptura - pria ruptura, cea de pe vanatorul - se crease. Stiu si de ce ati plecat voi de pe vanatoare si asta este motivul pentru care aici scriu si acolo nu mai scriu de mult, desi cred ca am un cont activ inca. Intre voi si ei e o diferenta...
Cel mai neplacut este ca ai avut dreptate, probabil nenea NS isi freaca mainile cand vede ce circ a a iesit. Si incep sa-ti dau dreptate si in ceea ce priveste numarul, pare ca de fapt e un dezavantaj, cu cat mai multi cu atat mai prosti. Se pare ca poporul asta e blestemat sa stea numai in genunchi si mi se pare ca ultora le si place rolul de capra. E bizar ca la un moment dat, aghiuta a initiat o petitie - legata de drepturile vanatorilor. Au semnat-o vreo 300 de oameni. Asta spune tot, la fel ca si circul care a iesit cu forumul bolsevic.  suicide
Se pare ca voi ati fost mai intelepti si ati intuit ce cacat va iesi. Eu, in prostia mea, am crezut ca poti face gainile sa zboare. Oricum, multumesc de gazduire. Sper sa avem candva ocazia sa ne cunoastem si poate vorbim mai multe.

 

SMF 2.0.15 | SMF © 2016, Simple Machines
Simple Audio Video Embedder
Simple Audio Video Embedder

ModernDark64 design by BlocWeb