Vanatoare in Romania

 
Vă rugăm să vă logaţi sau să vă înregistraţi.Autor Subiect: Ce sistem optic ati alege pentru vanatoarea la goana?  (Citit de 11875 ori)

Offline violiv

 • Moderator01
 • ****
 • Mesaje postate: 1165
 • Karma: +0/-0
Re: Ce sistem optic ati alege pentru vanatoarea la goana?
« Răspuns #30 : Noiembrie 19, 2010, 09:23:23 a.m. »
Sa vedem si cum se poarta in teren....fiind primul posesor de care stiu trebe sa ne tii la curent.
Pe cand si-n magazine?

Ieri am montat un Docter III+ pe o dublu-expres de la Beretta. Arma ca arma....asa ceva n-ar trebui sa se construiasca sau macar sa n-ajungi sa pui mana pe ea.
Ce aduce nou III+? O garnitura auto-adeziva care etanseaza perfect aparatul de baza....cam plinuta si cam moale, a necesitat o strangere indelungata a celor doua surubele ce fixeaza aparatul de baza pentru ca garnitura se tot deprima. Sistemul de reglare automata a itensitatii luminoase a suferit o modificare majora: are la dispozitie 3 game de lucru rezolvand astfel problema intensitatii prea mari in anume situatii de la modelele anterioare. Schimbarea intre o gama si alta este foarte ingenioasa, prin inductie magnetica: suficient sa apropii o anume parte din capac de o anume arie de pe dispozitiv.
Astazi ies la reglat si va tin la curent cum merge....vremea e foarte schimbatoare si cred c-o sa am parte de apreciere a reglajului automat in toate scalele.

Pretul ramane insa si el de top.

Offline mexx20_ro

 • Membru important
 • Mesaje postate: 61
 • Karma: +0/-0
Re: Ce sistem optic ati alege pentru vanatoarea la goana?
« Răspuns #31 : Decembrie 03, 2010, 09:56:10 a.m. »
Noah,cum o decurs reglajul?Poze ceva? pozaros
 norocel norocel norocel
If you run you'll only die tired!!!

Offline violiv

 • Moderator01
 • ****
 • Mesaje postate: 1165
 • Karma: +0/-0
Re: Ce sistem optic ati alege pentru vanatoarea la goana?
« Răspuns #32 : Decembrie 03, 2010, 01:00:35 p.m. »
Am si uitat de asta....m-a cam dezamagit arma. Munitia folosita a fost TM si EVO de la RWS care mergeau foarte aproape in acelasi loc.
Intai am pornit cu "mecanicele" din dotarea armei, la 50 m, ca sa constat ca teava de sus, cea fixa, grupeaza "muscand" gaurile iar cea de jos, cea reglabila si pe care sta si ulucul agatat, ceva mai largut. Din pacate, teava de sus batea la 30 cm deasupra punctului ochit, fix pe verticala, iar cea de jos la inca 5 cm mai sus si alti 5 cm la dreapta. Teoretic la limita acceptata a convergentei. Practic, in lipsa unei scule dedicate pentru reglajul convergentei si in lipsa oricarei posibilitati de reglare a aparatelor de ochire mecanice (c-asa trebe la arme de peste 4500 E) arma era imposibil de folosit asa cum a venit de la mama ei si s-au explicat ratarile numeroase de pana atunci ale posesorului...omu' luase de buna hartiuta de teste cu care a venit arma chiar daca fusese testata si reglata pentru o cu totul alta munitie.
Cu ocazia asta am mai constatat niste minusuri semnificative la arma:
- un singur tragaci fara selector si fara a putea selecta care teava trage prima - as fi vrut sa folosesc teava de sus ca prima teava pentru ca tragea mai bine.
- armarea tragaciului pentru a doua teava prin mecanism inertial, asigurat de reculul primului foc....nici n-as fi bagat-o in seama daca arma n-ar fi binevoit sa nu percute un cartus pe prima teava ocazie cu care am constatat ca nu-l poti trage pe al doilea decat dupa ce dai cu arma de pamant la propriu - chestie foarte misto la o arma dedicata vanatului greu si posibil periculos

Am montat Docter-ul, am setat foarte usor gama de luminozitate minima si l-am adus pe tinta, la 50 m, dupa teava de jos ca numa asa se putea.
Per total am tras o cutie de cartuse in serii scurte si pe tot parcursul sedintei arma a mers foarte-foarte constant, cu grupaje exact la fel si cu exact aceeasi distanta intre tevi pentru ambele munitii folosite, foarte putin decalate ca grupaj. Mi-a parut rau ca nu i-am putut pune o lunetica sa incerc si ceva 100 m pentru ca teava de sus chiar avea potential de subMOA si ca n-am avut mai mult timp si mai multe feluri de munitie ca sa incerc o combinatie care sa suprapuna mai bine cele doua tevi.
Am incheiat cu cate un foc tras din mana, fara sprijin, la sticla de apa de 0,5 l plasata la 50 m fix...nu e foarte usor sa tragi cu bumbuletul de la Docter la tinta asa mica dar e perfect posibil....n-am ratat nici eu nici amicul cu care eram.
Din picioare reculul a fost mult mai bine tolerat decat din pozitii cu sprijin (am tras si din culcat si din sezut) iar arma sare foarte putin de teava in sus permitand mentinerea ei destul de usor pe tinta.

Una peste alta, mai bine 3 semi in loc de un dublu-expres. Iar Docter-ul pare ca face banii....poate nu chiar dublu fata de un Burris dar ceva calitate in plus exista.

Offline eltorro

 • Membru important
 • Mesaje postate: 2357
 • Karma: +0/-0
 • كافر
Re: Ce sistem optic ati alege pentru vanatoarea la goana?
« Răspuns #33 : Decembrie 03, 2010, 07:11:44 p.m. »
Vio, in ce calibru era arma?
Pricepere trebuie la culesul ciupercilor ...... la vanatoare si pescuit trebuie noroc!  -Victor

Offline violiv

 • Moderator01
 • ****
 • Mesaje postate: 1165
 • Karma: +0/-0
Re: Ce sistem optic ati alege pentru vanatoarea la goana?
« Răspuns #34 : Decembrie 04, 2010, 11:37:40 a.m. »
9,3x74 R

http://www.beretta.com/Long-guns/Field-guns/Express-rifles/689-Silver-Sable-II/index.aspx?m=82&f=2&id=110&did=1903

http://s699.photobucket.com/albums/vv351/violiv/beretta/P.S. baza Weaver a fost "construita" pe genunchi dintr-o baza ce-o aveam prin cutii pentru ca cea originala n-a sosit cum trebuia.

Offline drahthaar

 • Membru important
 • Mesaje postate: 475
 • Karma: +0/-0
Re: Ce sistem optic ati alege pentru vanatoarea la goana?
« Răspuns #35 : Decembrie 06, 2010, 04:02:15 a.m. »
- un singur tragaci fara selector si fara a putea selecta care teava trage prima -
   
   In pozele de la :   http://www.beretta.com/Long-guns/Field-guns/Express-rifles/689-Silver-Sable-II/index.aspx?m=82&f=2&id=110&did=1903   se vede ca  siguranta are si selector pentru tevi,  cum ar trebui, mai ales ca la cerere poti sa ai si un set de tevi lise.
   Intradevar in pozele tale (doar in una de fapt) siguranta arata altfel si nu are selector (numai daca ea insasi nu e si selector).


   
Never argue with an i d i o t, they'll drag you down to their level and beat you with experience.

Offline violiv

 • Moderator01
 • ****
 • Mesaje postate: 1165
 • Karma: +0/-0
Re: Ce sistem optic ati alege pentru vanatoarea la goana?
« Răspuns #36 : Decembrie 06, 2010, 09:37:40 a.m. »
Arma chiar nu avea niciun fel de selector....nici la siguranta, nici la tragaci. Se poate sa fi fost ceva diferit la arma respectiva....a fost cumparata cu mare reducere de pret, dupa o expozitie.
Pentru "corectarea" problemei exista posibilitatea comandarii unui set cu doua tragace.

 

SMF 2.0.15 | SMF © 2016, Simple Machines
Simple Audio Video Embedder
Simple Audio Video Embedder

ModernDark64 design by BlocWeb