Vanatoare in Romania

 
Vă rugăm să vă logaţi sau să vă înregistraţi.Autor Subiect: Ultima imbucatura  (Citit de 11381 ori)

Offline 8x57

 • Membru important
 • Mesaje postate: 1418
 • Karma: +1/-0
Re: Ultima imbucatura
« Răspuns #45 : Septembrie 01, 2010, 12:56:10 a.m. »
Nu zic ca Violiv nu are dreptate dar totusi nu sint decord. Copilul mingiie animalul din curiozitate si mila nu din respect, daca e "suficient de fraged si necontaminat" nu intelege ce sa intimplat defapt . Nu intelege ce e moartea.
 
Ca adevaratul respect e consumarea animalului vinat e adevarat ,dar asta e adevarat pentru mincare in general.
Ca vinator eu inteleg respectul fata de animal un pic mai altfel.
Cum vedem tabloul de vinatoare facut dupa o vinatoare de 3 zile cind scoatem vinatul din congelator depinde in primul rind de noi .

Cine na facut inca tablou din 50 de bucati de vinat mare ,dupa 3 zile de mers prin frig , apa ,zapada cu degetele inghetate etc ...........vede tabloul cu alti ochi.  Sa nu credeti ca tabloul acele se face de la sine .  50 de animale a 100 kg inseamna  5 t  ce trebuie mutate  de la A la B si  inapoi. Am observat nu odata vinatori care se umflau in pene cu  "randamentul" pe care l-au avut la vinatoare dar am observat ca acesti "vinatori " nu prea pun mina cind e vorba de mutat si aranjat animalele.  Cei care pun mina sa faca tabloul  privesc animalele cu alti ochi  decit cei ce stau si se lauda ca au impuscat cel mai cel vier.

Pentru mine tabloul e o manifestare de respect. Respect fata de vinat ,fata de vinator , fata de gonasi si nu in ultimul rind fata de paznici de vinatoare.

Obiceiul ultimei imbucaturi il urmez din respect pentru traditile vinatoresti , nu neaparat din convingere. Tabloul in schimb il fc din convingere! Cred in faptul ca vinatorul trebuie sa respecte vinatul si trebuie sa fie constient de cea ce face. Aceste traditii ,care sa fim cinstiti nu sint nici prea multe si nici prea sofisticate, au pe linga respect si un rol educativ. Uite asa iara revenim la aceiasi problema ,adica a "vinatorului nesimtit".  Daca lasam ca vinatul sa fie doar o bucata de carne fiecare vinator va dori ca bucata lui sa fie cea mai mare.Unde duce acest comportament o stim cu totii pentru ca vrind nevrind din pacate toti am avut parte de asemenea colegi.

Apoi mai este un aspect al ultimei imbucaturi si al crengutei inmuiate in singe. Bucuria de a impartasi reusita altuia. Bucurie cu care in ziua de azi ne intilnim tot mai rar. 
înainte de a scrie un cuvânt
îmi găsesc totdeauna timp
să stau de vorbă cu el
(Louis Savary)

Offline violiv

 • Moderator
 • ****
 • Mesaje postate: 1165
 • Karma: +0/-0
Re: Ultima imbucatura
« Răspuns #46 : Septembrie 01, 2010, 09:22:07 a.m. »
 norocel

Serios, stii s-o spui atat de bine si atat de simplu ca aproape m-ai convins. Sau, cel putin, m-ai adus cu un pas mai aproape de intelegere: se pare ca problema mea este tocmai absenta dorintei de a apartine unui grup. Sau, poate ca dorinta este da' inca n-am gasit grupul in care ma potrivesc.

In rest, particip chiar cu drag la montarea tabloului de final, jupoi si transez cel putin un porc de fiecare data cand am ocazia si-l gatesc numai eu. Nu aici e problema mea.

Offline eltorro

 • Membru important
 • Mesaje postate: 2357
 • Karma: +0/-0
 • كافر
Re: Ultima imbucatura
« Răspuns #47 : Septembrie 01, 2010, 05:55:48 p.m. »
Nu am participat niciodata la montarea unui tablou de vanatoare. Nici nu am vazut vre-unul pe viu.  999 999 999
Pricepere trebuie la culesul ciupercilor ...... la vanatoare si pescuit trebuie noroc!  -Victor

 

SMF 2.0.15 | SMF © 2016, Simple Machines
Simple Audio Video Embedder
Simple Audio Video Embedder

ModernDark64 design by BlocWeb