@Marius! Felicitari pt. avati!
Armasarii astia sunt si pe gustul meu. M-ar interesa cat de groas nylon ai folosit pe mulineta si la ce distanta i-ai prins? Aici (raurile cu avat mare din Ungaria) nu vorbesti cu asa exemplare decat de la 30 m in sus.
Folosesc doar textil, am doua mulinete cu cate doi tamburi pe care am Fireline, Spyderwire si PowerPro. Nu dau cu subtire pentru ca pescuiesc adeseori in zone cu copaci scufundati si decat sa pierd voblerul, mai bine dau afara copacul.

Avatii mari nu i-am luat la distanta. Pescuiesc din barca, ma las dus de curent nu departe de mal (10-20 de metri) si am constatat ca spilul e sa i-o dai cat mai precis la bot, langa mal, in locurile in care te astepti sa stea banditul. In zona in care am pescuit, locurile bune sunt langa mal inalt si abrupt, unde Dunarea curge cu curent puternic, iar langa mal sunt mici golfuri cu apa linistita sau mici anafoare. Nici macar unul din cei mari nu au fost luati in larg, ci numai langa mal. Se pare ca sunt lenesi si oportunisti: nu le convine sa munceasca in curent ci asteapta prada in zonele linistite de langa curent.