Bine ai venit, Vizitator. Te rugăm să te autentifici sau sa iti creezi un cont.

Logați-vă cu numele de utilizator, parola și durata sesiunii de logare
 

Autor Subiect: Stiuca  (Citit de 4080 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Marius

  • Membru important
  • Mesaje postate: 213
  • Karma: +0/-0
Stiuca
« : Noiembrie 14, 2010, 04:34:17 p.m. »
  • Publish
  • Publish
  • De ieri de pe Dunare

    By marius_quack at 2010-11-14


     

    Offline cosmin p

    • Membru important
    • Mesaje postate: 175
    • Karma: +0/-0
    Re: Stiuca
    « Răspuns #1 : Noiembrie 14, 2010, 05:24:33 p.m. »
  • Publish
  • Publish
  • Frumos, felicitari.  norocel
    Desi nu sunt un pescar inrait, sunt innebunit dupa carnea de peste si ori de cate ori am ocazia includ in meniu stiuca. Din pacate in ultimul timp nu am prea mai gasit prin hypermarket.
    Ce greutate a avut namila aia?
     

    Offline eltorro

    • Membru important
    • Mesaje postate: 2357
    • Karma: +0/-0
    • كافر
    Re: Stiuca
    « Răspuns #2 : Noiembrie 15, 2010, 10:01:09 a.m. »
  • Publish
  • Publish
  • Felicitari, Marius. Eu nici nu am vazut vre-odata pe viu asa stiuca, decum sa fi prins.  norocel
    La ce-ai prins-o? Lingurita Mepps?
    Pricepere trebuie la culesul ciupercilor ...... la vanatoare si pescuit trebuie noroc!  -Victor
     

    Offline Marius

    • Membru important
    • Mesaje postate: 213
    • Karma: +0/-0
    Re: Stiuca
    « Răspuns #3 : Noiembrie 15, 2010, 04:29:51 p.m. »
  • Publish
  • Publish
  • Multumesc Domnilor!
    Cosmin,
    Nu a fost chiar asa namila - 3,5 kg.
    Carnea de stiuca e buna, dar nu e cea mai buna, din apale noastre. Am gatit ieri o ciorba de avati care sunt convins ca e cea mai buna ciorba de peste, ever. Daca vreti, ma dau mare cu reteta (zic ca ma dau mare, ca nu e reteta mea, ci a prietenului meu Bebe cu care merg mult la pescuit si vanatoare.

    Paul,
    La vremea asta am cautat stiuca la fund, la adanc. Acolo linguritele Mepps nu ajung.
    Am luat-o la un vobler excelent: Daiwa Mega Scouter Tournament, 68mm, 14 g, culoare fire-tiger, care se duce la 3,5-5m adancime.
     

    Offline cosmin p

    • Membru important
    • Mesaje postate: 175
    • Karma: +0/-0
    Re: Stiuca
    « Răspuns #4 : Noiembrie 15, 2010, 06:44:08 p.m. »
  • Publish
  • Publish
  • Chiar te rog sa pui reteta respectiva. Eu sunt innebunit dupa ciorba de peste, in special cea de crap preparata cu maiestrie de catre bunica sotiei.
     

    Offline eltorro

    • Membru important
    • Mesaje postate: 2357
    • Karma: +0/-0
    • كافر
    Re: Stiuca
    « Răspuns #5 : Noiembrie 15, 2010, 10:20:34 p.m. »
  • Publish
  • Publish
  • Multumesc pentru lamuriri.
    De o reteta buna de ciorba de peste si eu as fi amator.
    Cu rusine spun, nu am mancat nici una care sa-mi placa. Asa ca ori am eu gusturi sucite, ori -cel mai probabil - nu am gustat de unde trebuie. Traind intre Ardeal si Banat, traditia ciorbei pescaresti m-a fermecat din totdeauna, fara finalitate insa.
    Pricepere trebuie la culesul ciupercilor ...... la vanatoare si pescuit trebuie noroc!  -Victor
     

    Offline Marius

    • Membru important
    • Mesaje postate: 213
    • Karma: +0/-0
    Re: Stiuca
    « Răspuns #6 : Noiembrie 15, 2010, 11:59:24 p.m. »
  • Publish
  • Publish
  • OK, la cererea publicului, iata reteta, asa cum am facut-o eu.
    Se merge la Dunare unde se prind multi avati. Se retin 7 bucati cam la kil. Acasa se curata de solzi si matze si se fileteaza pentru reteta de peste marinat (asta, cu alta ocazie). Raman 7 capete si 7 coloane cu tot cu coaste si cu o gramada de carne pe ele (tacamuri de avat 021).
    Se pun capetele si coloanele intr-o oala mare, doua linguri de sare,se acopera cu apa si se fierb. Dupa primul clocot, se scoate totul din oala, se strecoara zeama si se pun in ea, in aceeasi oala legumele la fiert.
    Legume: 5 cepe mici, 4 ardei grasi mici, albitura (pastarnac si patrunjel), doi morcovi, totul taiat destul de mic.
    Pana fierb legumele se alege carnea de pe capete si de pe celelalte oase. Desi pare ciorba saracului, eu am scos cam 1,5-2 kg de carne fara nici un oscior.
    Cand legumele au fiert se adauga in oala carnea dezosata si o legatura de leustean verde taiat marunt. Se stinge focul.Se adauga sare, otet si piper, dupa gust.
    Continuarea in postul urmator.
     

    Offline Marius

    • Membru important
    • Mesaje postate: 213
    • Karma: +0/-0
    Re: Stiuca
    « Răspuns #7 : Noiembrie 16, 2010, 12:09:55 a.m. »
  • Publish
  • Publish
  • Intr-un bol marisor, se pune o capatana mare de usturoi curatat si zdrobit (ca pentru mujdei), patru galbenuse de ou si o cana de smantana. Se amesteca bine. Se adauga in bol zeama din ciorba si se amesteca, treptat, pana se "lungeste" amestecul astfel incat sa se poata adauga la ciorba. Se adauga continultu bolului in ciorba, desigur.
    Fiecare persoana adauga in farfuria proprie sare, piper si otet, dupa gust. Ardeiul iute merge "ca focul" pentru cine n-are probleme cu asta.
    Pofta buna!
    PS Reteta are avantajul ca foloseste ceea ce in mod traditional e considerat inferior si se arunca. E pacat.
    Faptul ca in apa aia fierbe o mare cantitate de oase de peste, cartilaje de la capete si suficienta carne, ii da un gust si o consistenta speciala.
    Cu toate ca ma repet, e cea mai buna ciorba de peste pe care am mancat-o vreodata (si am cam mancat asa ceva la viata mea).
     

    Offline sorin flutur

    • Membru important
    • Mesaje postate: 942
    • Karma: +0/-0
    Re: Stiuca
    « Răspuns #8 : Noiembrie 16, 2010, 12:47:37 a.m. »
  • Publish
  • Publish
  • ce foame m-a lovit...si n-am in casa decat ardei umpluti...si e trecut de miezul noptii balutze

    Offline eltorro

    • Membru important
    • Mesaje postate: 2357
    • Karma: +0/-0
    • كافر
    Re: Stiuca
    « Răspuns #9 : Noiembrie 16, 2010, 01:22:19 a.m. »
  • Publish
  • Publish
  • Uff, mi-ai facut o pofta....  balutze
    Sunt la servici si nu am la mine decat o conserva de peste. Ma simt ca Nea' Marin cand se uita la caviar si musca din praz cu sete. Reteta asta trebuie musai incercata. Acum mai trebuie sa localizez un "crap rapace". Probabil in cartierul chinezesc. Daca nu gasesc, cu ce la-s putea inlocui? Stiu ca suna ridicol, dar aici e mai usor sa localizez un pastrav sau un somon decat un crap. Probabil ca diferenta in cantitatea de grasime ar schimba gustul total.
    Multumesc pentru reteta. Daca pui niste indicatii si pentru restul pestelui (file-uri) o sa le urmez. Altfel, e bai daca le pun cu totul in ciorba?
    Pricepere trebuie la culesul ciupercilor ...... la vanatoare si pescuit trebuie noroc!  -Victor
     

    Offline sorin flutur

    • Membru important
    • Mesaje postate: 942
    • Karma: +0/-0
    Re: Stiuca
    « Răspuns #10 : Noiembrie 23, 2010, 11:45:27 a.m. »
  • Publish
  • Publish

  • am prins si eu una 333

    Offline mihai_ionut_daniel

    • Moderator
    • Membru important
    • ****
    • Mesaje postate: 368
    • Karma: +0/-0
    Re: Stiuca
    « Răspuns #11 : Noiembrie 23, 2010, 04:54:28 p.m. »
  • Publish
  • Publish
  • Intr-un bol marisor, se pune o capatana mare de usturoi curatat si zdrobit (ca pentru mujdei), patru galbenuse de ou si o cana de smantana. Se amesteca bine. Se adauga in bol zeama din ciorba si se amesteca, treptat, pana se "lungeste" amestecul astfel incat sa se poata adauga la ciorba. Se adauga continultu bolului in ciorba, desigur.
    Fiecare persoana adauga in farfuria proprie sare, piper si otet, dupa gust. Ardeiul iute merge "ca focul" pentru cine n-are probleme cu asta.
    Pofta buna!
    PS Reteta are avantajul ca foloseste ceea ce in mod traditional e considerat inferior si se arunca. E pacat.
    Faptul ca in apa aia fierbe o mare cantitate de oase de peste, cartilaje de la capete si suficienta carne, ii da un gust si o consistenta speciala.
    Cu toate ca ma repet, e cea mai buna ciorba de peste pe care am mancat-o vreodata (si am cam mancat asa ceva la viata mea).
    e minunataaaaaaaaaaaaa!!!!!!
    am mancat si eu.
    la fel de mult imi place si cea in care se pun 4-5-6 specii de peste.iar daca se mai si face pe malul apei e si mai buna
     

    Offline kalexandru96

    • Membru important
    • Mesaje postate: 23
    • Karma: +0/-0
    Re: Stiuca
    « Răspuns #12 : Septembrie 27, 2013, 08:05:42 p.m. »
  • Publish
  • Publish
  • Asta am prins-o din greseala.

    Aici



    Dupa asta

    Si dupa asta
     

    Offline claudiu

    • Moderator
    • Membru important
    • ****
    • Mesaje postate: 3389
    • Karma: +0/-0
    Re: Stiuca
    « Răspuns #13 : Septembrie 27, 2013, 10:17:18 p.m. »
  • Publish
  • Publish
  • Are balta ... bere. 0001
    "Pasiunea vanatului...ne vine de departe si de demult - asa de departe si de demult incat, cugetand, simt un aspru fior..." Mihail Sadoveanu
     

    Offline aedob04

    • Moderator
    • Membru important
    • ****
    • Mesaje postate: 1162
    • Karma: +0/-0
    Re: Stiuca
    « Răspuns #14 : Septembrie 27, 2013, 10:55:40 p.m. »
  • Publish
  • Publish
  • Stimabile, cum adica din greseala?? Ai evaluat-o gresit? A venit la bere? Sau te-a atacat cand erai la dibuit la cerb?   0444  norocel
    "Oriunde e bine, dar la vanatoare e cel mai bine."
     

     


    Facebook Comments