Vanatoare in Romania

 
Vă rugăm să vă logaţi sau să vă înregistraţi.Autor Subiect: copoi Anglo Francaise tricolor  (Citit de 1780 ori)

Offline Antal

  • Membru important
  • Mesaje postate: 27
  • Karma: +0/-0
copoi Anglo Francaise tricolor
« : Aprilie 29, 2009, 11:44:26 p.m. »
În fotografii se poate vedea o haită de copoi Anglo Francaise tricolor.    În trecut se foloseau la vânătoare în haită în faţa călăreţilor.  Vulpile care în cursul zilei erau retrase în vizuină,  se scoteau  cu foxterrieri şi erau urmăriţi de aceşti copoi şi vânători călare.    Totul avea un ritual, o tradiţie.  Dimineaţa  începea cu un mic dejun colectiv, cu brandy, etc.  Maistrul de vânătoare  prezenta participanţilor  traseul şi regulile.  Participanţii se înscriau în jurnalul de vânătoare.    După încălecare încă un brandy în şea cu  luări de cuvânt, etc.   Vânătoarea era binecuvântată de un sobor de preoţi,  iar după plecarea haitei şi a călăreţilor doamnele îi însoţeau pe teren  înbarcaţi în  trăsuri.   Maiştrii de vânătoare (trei la număr) aveau atribuţii bine stabilite, ei nu puteau fi niciodată depăşiţi de către ceilalţi călăreţi.  După ce cîinii  capturau prada (vulpea) şi rupeau cadavrul se suna din goarne cântecul   "hallali" .    Azi organizaţiile de ocrotirea animelelor condamnă (pe bună dreptate) urmărirea vânatului viu.   În Anglia sunt multe scandaluri chiar politice fiind în vizor chiar curtea regală britanică.   S-au inventat haite de cîini  (ca şi cei din imagine) dresaţi de mici după urmă artificială de... ceai de anason ( ? ), iar după terminarea vînătorii recompensa câinilor este una sau două bucăţi întregi de burtă de bou pe care cîinii împreună sfâşie şi devorează.     Tatăl meu se pregăteşte să organizeze o astfel de vânătoare cu câini din imagine (Austria) undeva la sfârşitul lui septembrie începutul lui octombrie 2009,  una la Satu Mare şi una în Bucovina (undeva în  zona   mănăstirii Suceviţa).  Detalii mai târziu!

[/URL

Offline claudiu

  • Moderator
  • ****
  • Mesaje postate: 3389
  • Karma: +0/-0
Re: copoi Anglo Francaise tricolor
« Răspuns #1 : Mai 02, 2009, 12:36:26 p.m. »
Nu cred ca la noi ar avea viitor o astfel de rasa. In Anglia acest tip de vanatoare a fost interzis si a creat un scandal enorm, fiind vorba de o traditie veche de secole.
"Pasiunea vanatului...ne vine de departe si de demult - asa de departe si de demult incat, cugetand, simt un aspru fior..." Mihail Sadoveanu

Offline 8x57

  • Membru important
  • Mesaje postate: 1418
  • Karma: +1/-0
Re: copoi Anglo Francaise tricolor
« Răspuns #2 : Mai 02, 2009, 05:11:49 p.m. »
O asemenea goana sperie vinatul si se c-am goleste padurea. Pe de alta parte asta este vinatoare la vulpe si daca bine stiu  se merge fara arma. Englezii organizeaza aceste vinatori pentru ca exista mosieri carora le este mai important evenimentul social decit vinatul de pe mosie.
Mai concret vinatorile pornesc dimineata dar lumea se stringe deja in dupamasa anterioara la castel. Urmeaza cina apoi program de voie, adica separat barbatii si separat femeile . Dimineata porneste cind sufla gornistul desteptarea si tot programul pina la terminarea vinatorii este "dirijat "de gornist.Intirzierile si scuzele nu se accepta si  seara devin  obiectul birfei.
Nu cred ca este tara din fostul bloc socialist unde "domni" intradevar puternici financiar isi pot inchipui o zi fara telefon mobil si cu un program mai strict ca cel de la armata si toate astea ....din placere.
Privind partea financiara selectia si  intretinerea unei asemenea haite de ciini este foarte costisitoare. Din acel buget s-ar putea plati multi paznici de vinatoare care sa ocroteasca si ingrijeasca vinatul .
înainte de a scrie un cuvânt
îmi găsesc totdeauna timp
să stau de vorbă cu el
(Louis Savary)

 

SMF 2.0.15 | SMF © 2016, Simple Machines
Simple Audio Video Embedder
Simple Audio Video Embedder

ModernDark64 design by BlocWeb